Senaste nytt

Torsdagsboule

28 september börjar torsdagsboule i Bouletoftahallen.


Det spelas torsdagsboule i Bouletoftahallen, Genarpsgatan 6. med start 28september. Torsdagsboulen fortsätter sedan 12/10, 26/10, 9/11, 23/11 och 7/12.


Start kl 10 med anmälan senast kl 945. Tre lottade matcher på tid. Kostnad 50 kt och då ingår inträde, startavgift och enhal fralla med kaffe eller te.


Vinster är i form av varor.


Du behöver ingen licens för att spela, så ta med vännerna och ha en trevlig dag tillsammans. Du som inte vill delta betalar vanlig entreavgift.


Välkommen

Rapport från mötet

Ekonomin är god men tuffare tider väntar.


"Ekonomin är god", var det första MBA:s ordförande Kenth Svensson sa när han öppnade medlemsmötet på torsdagskvällen. Men några siffror ville han inte nämna.


Det lät betryggande, men samtidigt vet vi att det årliga bidraget från Malmö Stad är en förutsättning för att bedriva verksamheten i Bouletoftahallen.


Bidragets storlek avgörs när de olika förvaltningarna lägger sina budgetar under hösten. Det som löper nu går ut vid årsskiftet. Det talas om generella nedskärningar av bidragen till Malmös föreningsliv. Om det stämmer kan de ekonomiska villkoren bli tuffare under nästa år även för MBA.


Alliansens styrelse funderar på att delvis täcka upp för eventuella försämringar genom att höja inträdet. Hur mycket är inte klart, men det kommer att beröra alla, de som betalar per speltillfälle, liksom de som har rabattkort och årskort. Medlemmar såväl som icke medlemmar.


Apropå intäkter nämnde Kenth att arrangemanget med Malmö Kulturskola för några veckor sedan gav ett bra plus i kassan. Och responsen från skolans representanter har varit väldigt positiv. Bara goda vitsord till MBA och medarbetarna som gjorde dagen så lyckad. Några av lärarna hade så trevligt att de ville stanna kvar långt efter stipulerad tid. Det lovar gott. Hoppas det ger en ringar på vattnet-effekt.


Sedan kan man också hoppas att Kulturskolan får in boule i sin verksamhet som vänder sig till barn och ungdomar. Det skulle kunna bli en välbehövlig injektion när det gäller att föryngra medlemskåren i vår fina sport.


Fjäderns plötsliga avhopp från alliansen diskuterades. Många på mötet var av den åsikten att det sköttes dåligt från Fjäderns sida. Att lämna samarbetet med omedelbar verkan mitt under ett verksamhetsår uppskattades inte, även om föreningen var i sin fulla rätt att göra så.


Kenth påpekade också att man kunde tagit kontakt med honom innan beslutet fattades för att eventuellt komma fram till en annan och kanske bättre lösning.


Nu blir det mer arbete för de övriga i alliansen, PRO Konsulten och QUA. Fler behöver ställer upp och bemanna kaféet vid ordinarie verksamhet måndag till onsdag på kvällarna och varannan torsdag dagtid. Mån-ons dagtid får vi troligen behålla vår anställda medarbetare Carina. Bemanning vid tävlingar är också en krävande bit. Vi behöver arrangemang för att få in pengar men vi måste också vara beredda att vara med och genomföra dem på bästa sätt.


För att stärka alliansen föreslogs att fler PRO-föreningar i Malmö borde kontaktas för eventuellt medlemskap.


Mötet lockade närmare 40 deltagare. Majoriteten från PRO Konsulten. Cirka 15 medlemmar från QUA.


Dennis Paulsson

Hallen öppnar 18/9

Hösten har kommit och snart öppnar Bouletoftahallen.


Bouletoftahallen öppnar måndagen den 18 september.

Öppettiderna är dom vanliga måndag till onsdag, såväl dag som kväll.


Torsdag öppet varannan torsdag jämna veckor. Dessa torsdagar kommer det även att vara torsdagsboule. Information om Torsdagsboule kommer så småningom.
Tävlingen Anders Tappers minne är flyttad från 14 oktobertill 18 november.

Tränarutbildning

Tränarutbildning för boule i Bouletoftahallen

Läs mer....

Skolboule

All skolpersonal bör känna till skolboule

Läs mer...

Kick off med boule

Lärarna på Kulturskolan blev elever med kick off i boule


När Malmö Kulturskola hade kick off inför höstterminen valde de att förlägga den till boulebanan. Runt 80 lärare och administrativ personal infann sig vid Bouletoftahallen på onsdagen och fick sig en lektion i det ädla och anrika spelet.


MBA:s ordförande Kenth Svensson tog emot gästerna och iklädde sig något av en rektors-/lärarroll när han ställde sig på ett de stabila borden på uteplatsen och undervisade eleverna i grundläggande boulekunskap.


Den kunskapen befästes sedan med hjälp av instruktörer från Sällskapet Quatre Boule och PRO Konsulten. Upprepning lär ju vara kunskapens moder.


Stämningen var på topp redan från start och när kloten plockades fram steg den ytterligare. Snart nog var det ett veritabelt kulregn under högljutt sorl och skratt, med uppmuntrande tillrop och glättiga gliringar.


Vissa av deltagarna hade kastat klot förut, men många var rena nybörjare. Härligt att se hur alla dessa förenades och plockade fram leklusten. Det sägs att en boll är den bästa leksaken. I så fall vill vi gärna räkna in boulekloten i kategorin bollar.


Efter 1,5 timmars kastande var de flesta nöjda och började troppa av för att söka sig inomhus i hallen, där den vegetariska buffén stod framdukad. Det vankades både lasagne, vindolmar, oliver och andra godbitar från växtriket.


Just när alla hade kommit på plats vid borden öppnade himlen sig och regnet slog mot glastaket. En perfekt tajming, som fick en att undra om ordförande Svensson hade gjort ett avtal med SMHI. Detta förnekade han ivrigt och hävdade att han inte gick några omvägar utan hade direktkontakt med vädergudarna.


När lärarna/eleverna smorde kråset hölls tal med avtackning av en uppskattad medarbetare och ett litet quizz i anslutning till det. När kaffe och tårta dukades fram blev även lättare underhållning med sång och musik.


En stund senare ringde det ut och när Kulturskolans nöjda och mätta medarbetare lämnade hallen var det med nyförvärvade kunskaper i sporten och fritidsaktiviteten boule. Vem vet, kanske det ämnet kommer att stå på schemat någon gång i framtiden.


Dennis Paulsson

Medlemsmöte


MBA inbjuder till medlemsmöte

Torsdagen 7 september kl.18.00


Dagordning:

Ekonomi

Hallens framtid

Övriga frågor

 

MBA bjuder på förtäring med dricka

 

Obligatorisk anmälan, om du önskar förtäring, på teckningslista i hallen

eller ett mail till mba-malmo@telia.com

eller ett sms till 070-7530592

senast 4 september

 

SM i Kalmar en Succe

Det var magisk stämning under SM-veckan och med en värdstad som verkligen levererade ett fint SM. När Kalmar tog guld i damdubbel var det fullt på läktarna och jublet steg högt i skyn.

 

Mattias Thorell och alla andra som hjälpte till att arrangera Boule-SM i Kalmar ska naturligtvis ha en stående ovation. Spelplatserna var utmärkt valda. Möjligheten att använda appen för att lämna resultat var strålande. Inramningen och stämningen på centercourt var magisk.

 

Speakern Herman Thorell och ordförande i svenska bouleförbundet skapar en riktigt spännande stämning under semifinaler, finaler och prisutdelningar. Niklas Holmström hoppade och dansade med lätta steg upp för trapporna till översta läktaren och gjorde otroligt fina sändningar av finalspelet på Facebook.

 

Domarna gjorde som vanlig att spelarna höll sig till reglerna och delade ut varningar när det behövdes. Två av mina favoriter i boulesverige prisades. William Silfverberg fick utmärkelsen stor spelare för alla sina år i landslaget och Henrik Roolf prisades för sin roll som ledare och speciellt för sin kontakt med ungdomar.

 

Banorna på Ölandskajen var utmanade och viss var riktigt svåra. Att lägga banor på kullersten i innerstaden gick hur bra som helst och både Larmtorget och Stortorget var magiskt att spela på. Centercourten var bra och underlaget skapade sevärd boule. Tyvärr var det svårt att se klotmarkeringen som visade vilket lag klotet tillhörde.

 

Restaurangerna levererade och Kalmar slott var magnifikt som turistmål. Vattnet och temperaturen i slutet på veckan lockade till bad i ”Kattrumpan”. Den avslutande finalen i damernas mixeddubbel mellan Kalmars Eva Karlsson och Francine Wallster och Sibiriens damer blev en höjdpunkt. Jublet steg på läktarna när Kalmar tog 2023 års sista SM-Guld.

 

Tack Kalmar, tack arrangörer, tack domare och alla andra som hjälpte till.

 

 

 

 

 

Fjädern lämnar alliansen

I går fick MBA:s ordförande Kenth Svensson ett besked han varken önskade eller väntade sig: Fjädern Boule Club hoppar av alliansen med omedelbar verkan.


- Jag blev helt paff när Bodil ringde och berättade. Jag hade inte en susning om att något sådant var på gång. Bodil Tjäderkvist är ordförande i Fjädern i Vellinge, en av tre medlemsföreningar i Malmö Bouleallians. De två andra är Quatre Boule och PRO Konsulten.

Beslutet att lämna alliansen togs vid ett medlemsmöte på måndagskvällen.


Orsaken till avhoppet handlar om bemanningen framför allt vid större tävlingar.

- Som jag förstått det har de många äldre som inte orkar eller vill ställa upp i den omfattning som krävs. Och de yngre i klubben är inte tillräckligt intresserade, säger Kenth.


Han berättar vidare att medlemmarna i Fjädern kommer att fortsätta träna i hallen som vanligt. Förutom bemanning vid tävlingar ska föreningarna stå för personal till kaféet tre kvällar i veckan och varje torsdag dagtid. Fjädern har haft måndagskvällar och var tredje torsdag. De dagarna ska från höstsäsongen tas över av QUA och Konsulten.


- Vi får se hur det blir. Jag har lite funderingar om hur man kan lösa det problemet. Men det är inget jag kan avslöja nu. Jag måste ta det med MBA:s styrelse först. Vi har möte nästa vecka.


Närmaste större tävling att bemanna är seriespelet i augusti.

- Men det påverkas inte av att Fjädern hoppar av. Det är QUA och Konsulten som delar på det arrangemanget enligt det uppgjorda schema vi har


- Vad jag har hört så kan vissa av deras medlemmarna tänka sig att ställa upp ändå, både vid tävlingar och andra öppettider för hallen.

MBA har en deltidsanställd som arbetar dagtid i kaféet måndag till onsdag. Kan det bli så att det utökas med ytterligare en dag?

- Det är inte aktuellt, säger Kenth.


Onsdag kväll ska han träffa styrelsen för Fjädern. Blir det ett sockrat erbjudande för att hålla dem kvar i alliansen?

- Nej, de har tagit ett beslut. Jag utgår från att de har bestämt sig och står fast vid det.


Det är mer praktiska detaljer som ska ordnas. Exempel överlämnande av nycklar. Och så måste vi ha skriftligt på deras utträde ur alliansen.


Dennis Paulsson

DM landet runt

V75 är ny klass i DM. Alla boulespelare yngre junior, junior, V55, V65, V75, dam och självklart den öppna klassen spelar DM runt omkring i Sverige. För många klubbar och familjer är DM årets boulefest.


Som i sagan om Nils Holgersson på  sin gås av Selma Lagerlöf sveper DM över landet. När snön smält och tjälen släppt samlas svenska boulespelare vid utomhusbanor för distriktsmästerskap, DM. Kaffe ska värmas och lunch serveras av ideella medlemmar i arrangörsföreningarna.


Norra Sveriges Bouleförbund (NSB) spelar DM 2-6 juni i Kalix som också arrangerar. Kalix ligger mellan Haparanda och Luleå och är känd för sin löjrom. Spelplats är bandyarenan Fomad Arena. På fredagen den 2 juni avgörs precisionsskjutning och kvalet till SM-veckan i Umeå. Kvalet i mixed trippel den 25 -26 februari gjordes i Skönsbergs Boulehall och Luleå Boulehall och arrangerades av motsvarande föreningar.


Naturligt med tanke på utomhusbanor och klimatet i norr ligger NSB DM-arrangemang senare än övriga Sverige. NSB är också distriktet med riktigt långa resor. Den 3 juni är det dubbel och 4 juni avgörs trippel Måndagen den 5 juni avgörs singel och mixed trippel. Mixed dubbel spelas på Sveriges nationaldag den 6 juni.


Svealands Bouleförförbund har redan spelat mixed trippel och mixeddubbel i Näs bruk nära Avesta. Näs arrangerade tävlingarna 29 och 30 april. I Svealands Bouleförförbund spelas DM den 19 – 21 maj  på Heden i Malmköping nära Flen. Malmköping är också arrangör. Skytte och singel delar fredagen den 19 maj. Sedan följer trippel och dubbel övriga dagar.


I Stockholms bouleförbund arrangerar Boulero DM på Vårbergs IP med mixeddubbel 18 maj. Borsten arrangerar sedan, singel, trippel och dubbel den 19-21 maj. Föreningen RimBoule arrangerade Mixedtrippel 24-26 februari i Riflexhallen. DM och SM-kval i skytte kommer att genomföras på kvällstid inomhus.


Östsvenska Bouleförbundet  spelar på Getängen i Norrköping med Pekings pärlor som arrangör. Singel och skytte delar dag den 18 maj. Dubbel och trippel avgörs 20-21 maj. Till hösten spelas också mixed dubbel och mixed trippel i Jönköping med Istanboule som arrangör i boulecenter Hovslätt den 9 och 10  september.


WDBF eller Wästgöta-Dahls Bouleförbund spelas i staden Ulricehamn på Lassalyckan där Ulricehamns  IF arrangerar. I Ulricehamn kommer förbundsserien spelas till hösten. Mixed trippel spelades i Skövde redan 25 och 26 februari med TRIX som arrangör.


För Göteborg och Bohusläns bouleförbund spelas DM på anrika Slottsskogsvallen med klubben Kuling som arrangör. Mixed dubbel spelas den 18 maj. Singel och skytte avgörs 19 maj sedan följer dubbel och trippel den 20 och 21 maj. Redan den 25 februari spelades mixedtrippel med Kuling som arrangör på Majvallens boulecenter.


I Falkenberg boulecenter  arrangerar Falkenbergsalliansen för Halland bouleförförbund. Singel och skytte 18 maj. Dubbel den 20 maj och Trippel den 21 maj. Mixed dubbel spelas 19 maj.

 

Sydsvenska bouleförbundet spelar i Malmö utanför Bouletoftahallen med Malmö boule allaians MBA som arrangör 18-21 maj. I Kristianstad avgörs skytte och mixedtrippel  den 27 maj. Arrangör är Wendes och spelplats Björkvallen.


DM är en boulefest med medaljer och kval till SM veckan men också en möjlighet att träffa andra bouleentusiaster från den egna delen av landet.

 

Bill Jakobsson

 

 

SBF styrelsemöte


Det var en munter styrelse för svenska bouleförbundet som träffades i Svenska bouleförbundets lokaler i Stockholm.

 

Solen blinkade varm och trind över Mälaren och speglade sig i Globen som liknar ett halvt bouleklot i kolossalformat. Broöppningar försenade mötesstarten på lördagsmorgonen men styrelsemötet var ändå klart i tid på söndag eftermiddag.


Det var många och intressanta ämnen som behandlades. Vad som är extra intressant för Bouletoftahallens och Skånes boulespelare är bland annat att tränarkursen kommer till Malmö. I höst är hallen bokad för steg 1 i tränarutbildningen och kursen är denn gång kostnadsfri.


Mitt råd är att anmäla sig när inbjudan dyker upp. Utbildningen har en allmän del som speglar tränarens roll i föreningen. Kursen har också en boulespecifik del som t ex beskriver utförande av boulekast, stationsträning och taktik.


Läs mer 


En höstkonferens planeras i Lund 14-15 november. Det blir en bra möjlighet att informera sig och ställa frågor till både komitteer och styrelse.

Banorna klara för DM

Ante Turkalj har fixat banorna utanför Boulehallen. Nu är boulebanorna preparerade för DM i maj.


Ante Turkalj har gjort ett stort jobb med att få ordning banorna till DM och seriespel klara. Även Puma har hjälpt till men blomserlådan har Ante själv snickrat till.

Förbundsmöte i Kalmar

 

Malmö har numera en representant i förbundsstyrelsen. Bill från QUA blev invald som ledamot under förbundsmötet i Kalmar

 

Från tågstationen har man fin utsikt mot Kalmar slott. Efter freden i Roskilde 1658 började man flytta staden bort från slottet Kalmar Nyckel till Kvarnholmen, nya staden. Med raka gator och stadsmurar kan man även idag se hur dåtidens stadsplanerare tänkte. Vid stationen kommer några boulebanor att placeras under Boule-SM men de flesta banorna hamnar innanför stadsmurarna.

 

Vid Larmtorget kommer SM-sekretariat och kafe finnas i Teaterbyggnaden. Boulebanor läggs på kullerstenarna för att husera bouleförbundets ungdomar. Utmed Storgatan ligger flera matställen och caféer och här kommer boulebanor ligga utplacerade på kullerstenarna hela vägen till Stortorget. På Stortorget ligger Centercourt och några banor finns i närområdet.

 

På lördagen var det Bouleting och alla handlingar förberedes och presenterades. Skolboulen har blivit väldigt väl mottagen. Av 623 pedagoger i Sverige som fått utbildningen är 300 från Skåne. Att barnen leker boule på rasterna kommer säkert gynna bouleklubbarna i framtiden. Barnen som använder mjuka klot för inomhusbruk kan även sticka sina klot  i syslöjden.

 

Själva förbundsmötet på söndagen gick smidigt och valberednings förslag gick igenom. Inte bara förbundsstyrelsen blev omvald utan även valberedningen fick fina ovationer. Nya ledamöter blev Bill Jakobsson och Stefan Öqvist. Från Skåne finns redan representerade genom Kerstin Hjelm, LVÄ som ekonomiansvarig.

 

Under övriga frågor togs prispengar till seriespelet upp. En remiss som skickats ut har av någon anledning inte kommit klubbarna som drabbas tillhanda. Prispengarna är otidsenliga och inte naturligt för ett förbund menade Herman Thorell. Dessa är nu omvandlade till generösare resebidrag.

 

Det blir ett spännande SM i Kalmar som är så känd för Ölandsbron och Iron Man, triathlon. I sommar gästar Håkan Hellström, Gyllene Tider och Darin. Framförallt blir det boule i hela innerstaden.

Ölandsbron från Kalmarsidan

Nu spelar vi utomhus

Glad Påsk

Hallen stängar 6 april för sommaruppehåll.

Torsdagsboule

Torsdag 30 mars i Bouletoftahallen.

 

Start 10.00  anmälan senast 9.45

Tre lottade serier.

Kostnad 50 kr, då ingår en halv fralla och kaffe eller vatten.

Insats för spel 20 kr. Dessa pengar går ut igen

till vinster.

Du behöver ingen licens för att spela, så tag med dig vännerna och ha en trevlig dag tillsammans.

Du som inte vill deltaga betalar sedvanlig entréavgift. Vill du deltaga i spelet så betalar du 20kr.

Välkommen

Seger i danskmötet.

 

Lördagens möte mellan SSBF och Danmark blev mycket spännande. Redan från start tog Skåne ledningen och vann med minsta möjliga marginal.

 

Bodil och Birgitta hade gjort så fint i cafét. Frukosten/Morgonmaden serverades planenligt och sedan började spelet. Laget SSBF 1 med Bosse, Patrik, Thomas och Ante visade direkt framfötterna och vann både trippel och två dubblar i första omgången. SSBF 3 med Yngve, Dan, Leif och Benny var inte mycket sämre och vann trippel och en dubbel. Ställningen var då 12-9 till SSBF. Innan den goda lunchen spelades även tripplar i andra mötet där SSBF 1 var fortsatt obesegrade och SSBF 2 med Bill, Michael, Anders och Mats vann övertygande 13-4.


Efter lunchen återtogs spelet med ställningen 18-11 till SSBF men efter dubblarna hade Danmark reducera till 22-20. Innan siste omgången bjöds på bakelse och kaffe. Det blev en otroligt spännande sista omgång som Danmark vann med 10-11. Totalt slutade mötet SSBF-Danmark 32-31. Christer Pettersson gjorde en fin domarinsats och Thomas skötte både sändningar och tävlingen jättebra. Tävlingsledare Fredrik hade ju fått lämna återbud  på grund av värk. Bodil och Birgitta skapade en otrolig värme i cafét och gjorde ett magnifikt jobb.


Banorna i Bouletoftahallen var fint preparerade av Ante och publik strömmade in hela dagern både från Skåne och Danmark. Det var hygge i Bouletoftahallen!

Välkommen Danmark


På lördag är det SSBF-Danmark i  Bouletoftahallen för V55. Spelet startar 9:30 och tre lag från Skåne möte tre lag från Danmark.

 

På lördag spelas SSBF- Danmark och kl 8:30 serverades det frukost/morgonmad för alla spelarna, domare och sekretariat. Det skånska laget består av tre lag;

SSBF 1: Bo Persson, Patrik Wiik, Thomas Wiede, Ante Turkalj

SSBF 2: Anders Blixt, Bill Jakobsson, Matts Lindén, Michael Nilsson

SSBF 3: Dan Edman, Yngve Evaldsson, Leif Ljungsryd, Benny Olsson

Lagen består av fyra spelare och först spelas en trippel med en avbytare och sedan två dubblar i varje omgång. Alla tre skånelagen möter de tre danska. De tre danska lagen består av;

DK 1: Didier Risbourg, Gerard Primitera, Jean Claude Aissa och Henrik  Vedel.

DK 2: Jens Carlsson, Per Olsen, Christian Andersen-Nielsen och Claus Berthelsen.

DK 3 spelar Benny Kock Christiansen, Thomas Hartman, Brian Fuglsang och Erik Erlandsen.

Bouletoftahallens kafé håller öppet under arrangemanget och publik är välkomna.

 

SSBF sänder två matcherna live på Facebook

Den tredje sänds live på Danska förbundets facebooksida


Löpande resultat brukar finnas på SSBF Facebook.

 

På söndag kommer 19 spelare från Holbaeks bouleklubb och spelar vänskapsmatch mot QUA i Bouletoftahallen. Det blir lite morgonmat och senare korv med bröd till försäljning utlovar Sven Jönhede. Morgonmaden serveras från kl 9 och ca 10 börjar spelet.

Torsdagsboule

Torsdag 30 mars i Bouletoftahallen.

 

Start 10.00  anmälan senast 9.45

Tre lottade serier.

Kostnad 50 kr, då ingår en halv fralla och kaffe eller vatten.

Insats för spel 20 kr. Dessa pengar går ut igen

till vinster.

Du behöver ingen licens för att spela, så tag med dig vännerna och ha en trevlig dag tillsammans.

Du som inte vill deltaga betalar sedvanlig entréavgift. Vill du deltaga i spelet så betalar du 20kr.

Välkommen

Bouletoftaspelen

Finalerna är avgjorda

Resultaten hittar man under menyn "Tävlingar" på denna hemsidan.

Malmö Bouleallians inbjuder till Årsmöte

 

Torsdagen 23 Mars kl. 18.00

 

 

Alla inbjuds till att närvara

 

MBA bjuder på förtäring med dricka

 

Om du önskar förtäring gäller obligatorisk anmälan på teckningslista i hallen eller ett mail till

mba-malmo@telia.com

Senast 21 mars

Bouletoftaspelen


Sluttabell och kvartsfinaler finns nu under meny tävlingar på hemsidan. Kavartsfinaler spelas 16/2 och semi- och finaler torsdagen den 23/2.

Boulestaden Kristianstad

En stad som öppnar sin famn för alla. Inte minst boulespelare.


Christian den IV eller C4 förlorade trettioåriga kriget men grundade dessförinnan år 1614 Kristianstad i sitt danska rike. Staden anlades som en fästning med vallar, vallgravar och bastioner för att skyddas mot svenskarna. Under 1600-talet senare del blev staden svensk och numera är vallarna ersätta med skyddsvallar mot översvämningar.


Vid Stora torget ligger stadshotellet och nattklubben Bånken som håller liv i staden på natten. I kvarteret ligger indiska Restaurangen Curry Namnam som kan rekommenderas men också andra matställen och hotell.


 I Tivoliparken spelas det boule under sommaren och framför allt under tävlingen Wendes Open. Ordet tivoli var ursprungligen inte ett nöjesfält utan betyder egentligen parken vid vatten. Bredvid  Tivoliparken ligger följdriktigt Helge å och början på Vattenrike.


I Tivoliparken ligger också Kristianstads vackra teater från år 1906 dit riksteatern ofta gör gästspel. På båda sidor om Helge å finns gott om P-platser. I närheten av teatern hittar man också den utsökta italienska restaurangen Martini och några hotell.  

Galleri Boule står det på skylten

från lilla torg kan man ta Cardellsgatan österut till Östra Boulevarden. På en skylt står det sedan Galleria Boule. Det visar sig att skylten delvis är dold och lite längre fram kan man läsa Galleria Bouleward. Innan för dessa dörrar har Bouleklubben Wendes Pétanque Club inomhusbanor. Boulebanorna ligger mitt i Gallerian i ett riktigt fint läge.


Yngve Hoff berättar att underlaget är en matta på betongen som man lagt grus på. Två skyttemattor finns för träning och för att skona underlaget. Tre banor kan bokas och är gratis att både boka och spela. Bouleklot finns att låna.


Kristianstad innehåller mycket trevliga affärer och gallerier för shoppingsugna men också underbara fik för kaffesugna. Konditori Duvander från 1934 har fått hård konkurrens i stadskärnan. Stadskärnan i Kristianstad innehåller det mesta man behöver som turist och boulespelare.


Wendes Open går 28-30 Juli 2023. Kanske blir det också DM 19-21 maj i Kristianstad.

Tre banor i Gallerian

 Bouletoftaspelen

Uppdaterade tabeller finns uder menyn tävlingar på denna sida, någon match haltar tyvärr.

Det återstår en omgång, därefter  vidtar slutspel. Eftersom vi ändrat att alla har chans att spela slutspel, så kommer de matcherna att spelas 16/2 och finalerna 23/2.


De lag som placerat sig etta eller tvåa går direkt till slutspel (semifinal), Lag 3-6 spelar om två semifinalplatser


Kenth/Kjerstin

Boulefest


MBA inbjuder till boulefest fredagen 10 Februari KL. 17.00

 

Meny

Kreolsk gryta, Ris, Sallad

Vitlöksbröd

Kaffe, Fastlagsbulle

 

Tre lottade bouleserier

Vinlotteri

 

Pris: 170 KR Inkl. spel

Medtag egen dricka


Anmälan med SMS till 070-7530592 eller 0734225999

Anmälan senast  7 februari


Återbud efter anmälningstiden godtages ej

Max 40 deltagare, så först till kvarn.

 

Välkomna

MBA:s årsmöte


MBA:s årsmöte kommer att vara 23 mars kl 18.00 Ev. motioner skall vara inlämnade till styrelsen senast 31 januari

Bouletoftaspelen 

Grupp A-C är spelade och sluttabeller och spelschema för grupp 1-3 kan hittas under menyn Tävlingar på denna websida.


Grupp A-C är färdigspelade. Slutställningen hittar du under menyn tävlingar. År 2023 spelas grupp 1-3 efter ett nytt spelschema som du också hitta under menyn tävlingar. Efter grupp 1-3 spelats vidtar slutspel med utslagning. Tävlingsledningen tänkte göra slutspelet lite annorlunda i år.

Lag 1 och 2 står över första matchen och spelar sedan semifinal.

Lag 3, 4, 5, och 6 i serien spelar om 2 platser till semifinal.

Detta innebär att du får spela mer, samt att även om du kommer sist i gruppen har du chans att vinna. Dagar för detta återkommer vi till.Under menyn "Tävlingar" hittar du deltagande lag, spelschema och tabell.

År 2022 lider mot sitt slut, ett år som varit kantat av många negativa upplevelser.  Corona, som nog alla hade hoppats på att vara slut har tagit fart igen,

inflation som ökar månad för månad och med det höjda räntor, matpriser som stiger och på det Putins krig i Ukraina. Det finns kanske något ljus i tunneln?

Såklart, det blir ljusare för varje dag som går.

 

Det är inte bara falukorven som blivit dyrare, även MBA måste, tyvärr, höja sina entrépriser. Detta till följd av att vi fått en ganska stor hyreshöjning. Nya priserna 

finns att läsa på MBA:s hemsida. Det är inte bara hyreshöjningen som orsakar detta. Priserna har inte justerats på flera år, så en ökning är väl motiverad.

Det är fortfarande så, att det är billigt att spela i vår hall.

 

Vi har relativt bra beläggning av spelare varje dag utom torsdagar, jag har lite idéer om hur detta skall öka framöver. Mer om detta senare. Men har du någon idé,

så är du välkommen att framföra den.

 

Jag vill passa på tillfället att tacka ALLA som på ett eller annat sätt hjälper till i hallen. Utan era insatser så klarar vi oss inte. Men vi behöver bli fler som hjälper till

Så även om du inte blir tillfrågad så hör av dig själv till någon i klubbarna eller till mig.

 

Till sist vill jag önska alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

 

Önskar

Kenth Svensson

Ordf. MBA